Μαρτίου 10, 2009

Ιστοσελίδα στη Δανία διαφημίζει τις παρθενοραφές πριν από το γάμο... Και στην Ελλάδα

Ένα νέο site εμφανίστηκε στη Δανία για τις νεαρές μουσουλμάνες που επιθυμούν να κάνουν κάποιο είδος «παρθενορραφής» πριν το γάμο. Οι ιδιοκτήτες ισχυρίζονται ότι μπορούν να κάνουν τον παρθενικό υμένα να μοιάζει ανέπαφος.
Η νοσοκόμος και κοινωνική λειτουργός Kristine Abu-Khader Aamand, που είναι υπεύθυνη της σελίδας λέει ότι δεν είναι ο φόβος που οδηγεί τα νέα αυτά κορίτσια στο χειρουργικό τραπέζι, αν και δέχεται ότι, «αν δεν εμφανίσουν αιμορραγία την πρώτη νύχτα του γάμου μπορεί να έχουν τρομερές συνέπειες».
«Μετά την επέμβαση δεν αισθάνονται άγχος η αισθήματα ενοχής και ντροπής» συνεχίζει.
«Σήμερα οι νεαρές μουσουλμάνες δεν τολμούν να αποκαλύψουν στην οικογένειά τους ότι έχουν προγαμιαίες σχέσεις. Ίσως αργότερα που θα αισθάνονται πιο δυνατές να μπορέσουν να γίνουν κυρίαρχες στη δική τους ζωή καταλήγει».
Στη Δανία οι περισσότεροι Δήμοι που ελέγχονται από τα κόμματα της κεντροαριστεράς, επιδοτούν αυτές τις επεμβάσεις.
Αντίθετο με την πρακτική αυτή είναι μόνο το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα που έχει προτείνει την τιμωρία των οικογενειών που επιβάλουν τέτοιες απαγορεύσεις όπως επίσης να υποστηριχθούν οι κοπέλες που τις υφίστανται να φύγουν από τα σπίτια τους, εφόσον το επιθυμούν.
Παρθενοραφές όμως γίνονται και στην Ελλάδα. Το ελληνικό site μάλιστα διαφημίζει τις υπηρεσίες του με το ίδιο σκεπτικό:
" Οι δυτικές κοινωνίες συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής έχουν ξεπεράσει αυτό το κοινωνικό “ταμπού”. Μερικές κοινωνίες όμως όπως αυτές της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής ακόμα διατηρούν αυτές τις αρχές, με αποτέλεσμα τα νεαρά κορίτσια που φέρουν ρήξη στον παρθενικό υμένα, να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα αν αποφασίσουν να παντρευτούν στις χώρες τους. Αυτό πολλές φορές μπορεί να τους κοστίσει και τη ζωή τους".
Αυτά.

Βλέπε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου