Μαρτίου 27, 2009

Βιασμός Αφγανού από ομεθνείς του και σοβαρά επεισόδια μεταξύ Μαροκινών και Σομαλών στην Αθήνα

Ένας οικονομικός μετανάστης από το Αφγανιστάν, κτύπησε με αυτοκίνητο ένα ζευγάρι, που επέβαινε σε μοτισυκλέτα στο κέντρο της Αθήνας, και στην προσπάθειά του να διαφύγει απείλησε με μαχαίρι μία κοπέλα πήρε το δικό της όχημα, συγκρούστηκε με τουλάχιστον 20 αυτοκίνητα στην Ιπποκράτους έως ότου ακινητοποιηθεί από την Αστυνομία. Σύμφωνα με τις αρχές, ο Αφγανός που κρατούσε ένα μεγάλο σπαθί είχε προηγουμένως βιασθεί από ομοεθνείς του και αυτό τον οδήγησε σε αυτή την κατάσταση.
Στις 17 Μαρτίου στον καταυλισμό της Πάτρας 17 Αφγανοί βίασαν ομαδικά έφηβο ομοεθνή τους επειδή παραβίασε τους νόμους της "κοινότητας". Το περιστατικό που δεν αναφέρθηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ, έγινε γνωστό, όταν νεαροί Αφγανοί συνομήλικοι του θύματος κατέφυγαν στις αρχές και ζήτησαν προστασία.

Σοβαρά επεισόδια έγιναν και στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας ανάμεσα σε συμμορίες Αφγανών και Σομαλών για τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών.
Στις 27 Οκτωβρίου 2008, συγκρούσεις με πέτρες και καδρόνια είχαν σημειωθεί μεταξύ μεταναστών στο λιμάνι της Πάτρας, όταν ομάδα 100 περίπου Αφγανών επετέθη με πέτρες, καδρόνια και ξύλα εναντίον 30 Σομαλών.
Οι αγριότερες όμως συγκρούσεις είχαν ξεσπάσει στις 29 Αυγούστου 2008, όταν Σομαλοί μετανάστες, χρησιμοποιώντας σπαθιά, δόρατα και χατζάρια επετέθησαν σε άλλους Αφρικανούς μετανάστες στο κέντρο των Αθηνών.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου