Μαρτίου 16, 2009

Διευθύντρια σε σχολείο της Βρετανίας έχασε τη δουλειά της επειδή κατηγορήθηκε για "ισλαμοφοβία"

Μια σπάνια για τα δεδομένα της Βρετανίας αγωγή κατά του σχολείου στο οποίο είχε εργαστεί σαν διευθύντρια εκδικάζεται αυτές τις μέρες στην Ουαλία της Μ. Βρετανίας.
Η κ. Έρικα Κόνορ, διευθύντρια στο σχολείο Skenfrith του Abergavenny, υποστήριξε ότι περιπέσε σε κατάθλιψη με αποτέλεσμα να χάσει τη δουλειά της και να καταστραφεί η καριέρα της όταν δέχθηκε συστηματικές καταγγελίες από γονείς και μέλη του διοικητικού συμβουλίου για επίδειξη ισλαμοφοβίας.
Ο συνήγορος της κ. Connor, ανέφερε ότι παρά την άνοδο των ακαδημαϊκών επιδόσεων του σχολείου από το 1998, που το ανέλαβε η κ. Connor άρχισε να δέχεται επιθέσεις μετά από τον διορισμό τεσσάρων ισλαμιστών στη διοίκηση του σχολείου το 2003, σχετικά με την πολιτική του σχολείου και τη στάση της κ. Κόνορ έναντι του Ισλάμ. Πιο συγκεκριμένα δυο από τα νέα μέλη της διοίκησης ο κ. ο κ. Saleem και ο κ. ο κ. Martin δημιουργούσαν «κλίμα» κατά της κ. Κόνορ, επειδή προέβαλε αντιρρήσεις για την ευθεία σύνδεση του μαθήματος των θρησκευτικών με το γειτονικό τζαμί. Να σημειωθεί ότι ο κ. Martin Βρετανός επιχειρηματίας που είχε προσχωρήσει στο Ισλάμ πριν από 28 χρόνια, και ήταν ταμίας του τζαμιού.
Το σχολείο έκανε έρευνα την απάλλαξε από τις κατηγορίες του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας που της είχαν προσάψει οι κύριοι Saleem και Martin. Έστειλε ενημερωτική επιστολή στους γονείς αλλά παρ΄όλα αυτά η κ. Connor σύμφωνα με την αγωγή της συνέχιζε να αντιμετωπίζει μειωτική συμπεριφορά που έξεκίνησε από τις επιθετικές ανακρίσεις εκ μέρους των συμβούλων και την διακίνηση ανώνυμων επιστολών και έφθασε μέχρι την ομαδική αποδοκιμασία της από μαθητές έξω από το σχολείο. Η κ. Connor κατηγορεί το ανώτατο συμβούλιο του σχολείου, ότι δεν την προστάτευσε επαρκώς με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και να λάβει μακρόχορνη αναρωτική άδεια. Τώρα διεκδικεί αποζημίωση διακοσίων πενήντα χιλιάδων λιρών. Στη φωτογραφία η κ. Connor με μαθητές του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου