Φεβρουαρίου 23, 2009

Διαμάχη στις χώρες της Βαλτικής για την Ισλαμική μαντήλα

Για έρποντα εξισλαμισμό της Νορβηγίας μίλησε η Siv Jensen, επικεφαλής του δεύτερου πολιτικιού κόμματος του του κόμματος της Προόδου (Fremskrittspartiet), μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας της.
Σε συζήτηση για το θέμα της μαντίλας η Jensen, τόνισε ότι το Όσλο δεν πρέπει να ενδώσει σε αιτήματα για ειδική μεταχείρηση των μειονοτήτων.

"Από τη στιγμή που η Νορβηγία θα έχει ενδώσει σε αιτήματα για τη νηστεία των μουσουλμάνων στις φυλακές, από τη στιγμή που θα έχει αποδεχθεί την άποψη ότι τα κορίτσια δεν επιτρέπεται να κάνουν σπόρ μαζί με τα αγόρια και τα άλλα παιδιά της Νορβηγίας, θα έχει αποδυναμώνει την ικανότητα για την ένταξη των ατόμων αυτών στην νορβηγική κοινωνία και αυτό θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την επόμενη δεκαετία," τόνισε η Jensen
Επίσης ανέφερε ότι «υπάρχει μια συνολική έλλειψη ελέγχου για το τι συμβαίνει σε αυτές τις κοινότητες. Κάποιοι κρύβονται πίσω από ένα τζαμί, αναπτύσουν διάφορες δρατηριότητες και οι αρχές εθελοτυφλούν» είπε.
«Υπάρχουν έντονες φήμες, ότι πολλές φορές λειτουργούν εκτός της νορβηγικής νομοθεσίας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για θέματα γάμου και κακοποίησης νέων γυναικών», κατέληξε.
Στο μεταξύ, στη Φιλανδία, ξέσπασε η πρώτη δικαστική διαμάχη (στην περιοχή των βαλτικών χωρών σχετικά με τη χρήση της μουσουλμανικής μαντίλας στους εργασιακούς χώρους.
Εκπρόσωπος της αρμόδιας υπηρεσίας εργατικών διαφορών δήλωσε ότι η αντιπαράθεση παραμένει προς το παρόν στην αρμοδιότητα της διοίκησης και εκκρεμεί ακόμη στα δικαστήρια. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Aamu ο περιφερειακός διευθυντής της εμπορικής αλυσίδας RAM, Niina Koivuniemi, το θέμα έχει εγερθεί κυρίως από Φιλανδές που έχουν προσχωρήσει στο Ισλάμ, γιατί με τους μετανάστες τα ζητήματα αυτά έχουν συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων για την εξέυρεση εργασίας.
Επίσης τόνισε ότι η αλυσίδα δεν έχει κοινή γραμμή και κάθε διευθυντής πρέπει να αποφασίσει αυτόνομα.


Πηγή: Islam in Europe
Η φωτογραφία της Siv Jensen είναι από την wikipedia όπου υπάρχει και σύντομο βιογραφικό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου