Φεβρουαρίου 25, 2009

Στην Κρακοβία θα συζητηθεί το θέμα του "πρωτείου" δηλώνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου της Νάπολης Καρδιναλίου Crescenzio Sepe πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη, με θέμα το διάλογο για την ενότητα των εκκλησιών. Ο Πατριάρχης μετά τη συνάντηση αναφέρθηκε στον «θεολογικό διάλογο μεταξύ των Εκκλησιών, που είχε διακοπεί για σχεδόν έξι χρόνια, και που επαναλήφθηκε πρώτα στο Βελιγράδι και στη συνέχεια στη Ραβένα της Ιταλίας, και θα συνεχιστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Κρακοβία. Εκεί θα κληθούμε να εξετάσουμε το ζήτημα του πρωτείου του Επισκόπου της Ρώμης, κατά την διδασκαλία της Χριστιανικής Εκκλησίας, είπε ο κ. Βαρθλομαίος».
Από την πλευρά του ο Καρδινάλιος Sepe εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μόνο με το διάλογο και τη συχνή επαφή μπορούμε να προχωρήσουμε σταδιακά από τον επιφανειακό Οικουμενισμό προς τον Οικουμενισμό που βρίσκεται μέσα στις καρδιές όλων εκείνων που τον αναζητούν". "Αυτή η συνάντηση" σημείωσε "μας βοηθά ακόμη μια φορά να κατανοήσουμε πόσο σπουδαίο είναι να προσπαθούμε να χτίζουμε γέφυρες αντί να ορθώνουμε τείχη και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή, που η μισαλλοδοξία και ο φόβος προσπαθούν να επιβάλουν την διαμάχη των διαφορετικών κόσμων και πολιτισμών».
Ο Καρδινάλιος Sepe επισκέφθηκε την Τουρκία από τις 16 ως τις 21 Φεβρουαρίου συνοδευόμενος από ομάδα 50 κληρικών από τη Νάπολη, στα πλαίσια προκυνηματικού ταξιδιού στα βήματα του Αποστόλου Παύλου.
Πηγές:
Radio Vaticana

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου