Φεβρουαρίου 20, 2009

Το Βατικανό διαμαρτύρεται για αντιχριστιανική εκπομπή στο Ισραήλ

Τις έντονες διαμαρτυρίες του Βατικανού, προκάλεσε η τηλεοπτική εκπομπή του ισραηλινού κωμικού ισραηλινού Yair Shlein, λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί επίσημα το ταξίδι του παπα Βενέδικτου XVI στους Αγίους Τόπους. Για την ακρίβεια ο παρουσιαστής της εκπομπής στο κανάλι 101 της ισραηλινής τηλεόρασης είπε ότι αν οι χριστιανοί αρνούνται το ολοκαύτωμα τότε και εμείς μπορούμε να τους δώσουμε ένα μάθημα και παρουσίασε κόμικ στο οποίο αναφέρονταν, "ότι ο Ιησούς πέθανε στα 40 γιατί είχε παχύνει και δεν μπορούσε να περπατήσει στο νερό και ότι η Μαρία τα είχε με ένα συμμαθητή της στο σχολείο".
Ο Νούτσιος του Πάπα στο Τελ Αβίβ προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας στο Ισραήλ που δεσμεύτηκε ότι θα απαιτήσει μια δημόσια συγνώμη από τον τηλεοπτικό σταθμό.
Η Αγία Έδρα εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τους καθολικούς του Ισραήλ για το «χυδαίο και προσβλητικό περιστατικό» ενώ η Σύνοδος των Επισκόπων που συνέρχεται αυτές τις μέρες στους Αγίους Τόπους έκανε λόγο για "αποκρουστική επίθεση" εναντίον του Ιησού Χριστού και της Παναγίας επισημαίνοντας ότι το περιστατικό αποτελεί ένδειξη της αυξανόμενης μισαλλοδοξίας και του μίσους προς άλλες θρησκείες, και υπενθύμισε το πρόσφατο περιστατικό όπου αντίτυπα της Καινής Διαθήκης κάηκαν δημοσίως στο προαύλιο της Συναγωγής Or Yehuda..
Υποτίθεται ότι οι αντιδράσεις αυτές αφορούν την απόφαση του Πάπα για την αρση του αφορισμού του επισκόπου Williamson , με τη διαφορά ότι εντείνονται παρ’ ότι ο Πάπας έχει επανειλημμένα καταδικάσει τις δηλώσεις του Williamson, τονίζοντας ότι δεν ήταν ενήμερος για τις απόψεις του όταν αποφάσισε την άρση του αφορισμού.
Πηγές:
http://www.asianews.it
http://www.ansa.it/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου