Φεβρουαρίου 20, 2009

Ο πρωταθλητής του δυτικού πολιτισμού Geert Wilders, πρόβαλε την ταινία του στη Ρώμη

Ο πρωταθλητής του δυτικού πολιτισμού ο Ολλανδός βουλευτής Geert Wilders, πρόβαλε τελικά χθες την ταινία του "Fitna" μια ταινία κατά του Ισλάμ στη Ρώμη, ενώ του απονεμήθηκε το βραβείο "Οριάνα Φαλάτσι".
Η Ιταλία απέδειξε ότι είναι πιο φιλελεύθερη κοινωνία από την Μεγάλη Βρετανία που απαγόρευσε την ταινία στα πλαίσια της πολιτικής της "ανεκτικότητας".

Η βρετανική κυβέρνηση εμπόδισε τον κ. Wilders να προβάλλει την ταινία του στο Λονδίνο, χαρακτηρίζοντάς την "καταχρηστική περίσταση της ελευθερίας της έκφρασης" στη Μεγάλη Βρετανία.
Η εκδήλωση σήμερα στη Ρώμη, έγινε μέσα σε καθεστώς φόβου με σοβαρά μέτρα προστασίας του στρατού και της Καραμπινιερίας. Κάτι λογικό αν λάβουμε υπόψη μας τις απειλές που είχαν εξαπολυθεί.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Wilders ζήτησε από το κοινό στη Ρώμη για να προστατεύσει την πιο θεμελιώδη Δυτική ελευθερία την ελευθερία του λόγου.
"Γι 'αυτό, προτείνω την απόσυρση όλων των νόμων που ενισχύουν το μίσος στην Ευρώπη.
Η ελευθερία του λόγου είναι ο θεμέλιος λίθος του δυτικού πολιτισμού μας, είναι ο θεμέλιος λίθος της δημοκρατίας μας και ο θεμέλιος λίθος της ελευθερίας μας. That. Αυτός είναι ο λόγος που η ελευθερία του λόγου θα πρέπει να επεκτείνεται, αντί να περιορίζεται. Τα έργα δεν πρέπει να απαγορεύονται αλλά να προστατεύονται.
Ο George Orwell κάποτε είχε πει : "Αν η ελευθερία σημαίνει κάτι , σημαίνει το δικαίωμα να πούμε στον κόσμο αυτό που δεν θέλει να ακούσει"".
Ένα μεγάλο bravo! στην παραδοσιακή πρωτεύουσα του Δυτικού Πολιτισμού που ύψωσε τείχος ενάντια στην πολιτική του εκφοβισμού που λέει ότι κανείς δεν πρέπει να τολμά να μιλήσει κατά του Ισλάμ.
Η Europa δεν θα γίνει Eurabia.
Η φωτογραφία είναι από την συνέντευξη στο ξενοδοχείο Palatino της Ρώμης μετά την βράβευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου